Content Management Systeem (CMS)

U zit er aan te denken om uw nieuwe website te laten bouwen door een bureau dat gespecialiseerd is in het maken van websites?  Dan komt u voor een keuze te staan: wie gaat dit uitvoeren en welk content managementsysteem wordt mij geadviseerd?

Er zijn bureaus die klanten een website aanbieden met een open-source CMS, waarvan de broncode openbaar en vrijelijk te bewerken is en er zijn bureaus die u een website aanraden met een commercieel CMS, waarbij u uitsluitend betaalt voor het gebruik hiervan.

Voorbeelden van open-source CMS’en:
-          Wordpress
-          Joomla
-          Drupal

Wij kunnen echter zorgen voor websites met een huisontwikkeld CMS:
DEX OS. 

Waarom kiezen onze klanten en wij voor een commercieel CMS zoals DEX OS

Veilig
In tegenstelling tot bij een open source CMS is de broncode in dit geval bedrijfsgeheim. Dit zorgt voor een voorsprong op gebied van veiligheid. Open-source CMS’en worden veel gebruikt en lekken komen regelmatig voor met alle risico’s. Het grote aantal ontwikkelaars van deze systemen, de verschillende modules en uitbreidingen daarvan maken de kans op lekken alleen maar groter. 

Belangrijk bij open-source software is verder dat daarvoor regelmatige nieuwe updates noodzakelijk zijn. Die kunnen vervolgens weer zorgen voor compatibiliteitsproblemen door extra functionaliteiten die geïnstalleerd zijn en ze zorgen ook nog eens voor een extra kostenpost!

Kosten en kwaliteit
Omdat de broncode van een open-source CMS gratis beschikbaar is, denken veel bedrijven en consumenten ten onrechte dat het maken en onderhouden van een website daarom goedkoper is. Ieder internetbureau of persoon met een gemiddeld verstand van zaken, kan verder met de ontwikkeling van de website. U kunt dus makkelijk switchen tussen internetbureaus. U krijgt echter vaak te maken met functionaliteiten, waarvoor een open-source CMS uitgebreid moet worden met veel externe modules. Dit gaat alsnog ten koste van de betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en is alles behalve kostenbesparend.

Gebruik- en onderhoudsvriendelijk
Als architect van ons eigen huisontwikkeld CMS kunnen wij de beste kwaliteit en flexibiliteit op maatwerk en op het uitbreiden van extra functionaliteit garanderen. De gebruikersinterface is ontworpen door ervaren interactieontwerpers, die de definitie ‘gebruiksvriendelijk’ goed begrijpen. Een open-source CMS bevat vaak meer mogelijkheden dan nodig is. Dit maakt het beheer minder gebruiksvriendelijk en heeft zelfs in sommige gevallen een behoorlijk slechte invloed op de laadtijd van uw website, waar een bezoeker niet op gaat wachten.

Conclusie
DEX OS stelt ons in staat om op zeer efficiënte wijze de door u gewenste, of de voor u geadviseerde  beheerinterface te installeren. Dit bespaart tijd en kosten in vergelijking met het op maat maken van een open-source CMS. Daarnaast kost het onderhouden van uw website veel minder tijd. Met de gebruiksvriendelijke interface kan bovendien zelfs een onervaren computergebruiker gemakkelijk uit de voeten.